Wat is Reiki?

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst.

Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en die door handoplegging doorgegeven kan worden. Die energie kun je aan andere mensen doorgeven, maar ook aan jezelf, en deze krachtige energie werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau.
Het fijne van Reiki is dat de behandelaar slechts een ‘doorgeefluik’ is en zelf dus geen energie verliest.

Reiki docente Naomi van Ree - Kachamba

Wat is Reiki 1?

Tijdens de Reiki 1 cursus die 2 dagen duurt, leer je hoe je jezelf én een ander een Reikibehandeling kan geven. Je leert hoe je dit kan doen zonder dat je je eigen energie verliest en zonder dat je klachten van iemand anders overneemt.
In deze Reiki 1 cursus worden er vier initiaties door de Reiki Master uitgevoerd waarbij je energie kanalen worden geopend zodat de Reiki optimaal kan stromen.

Wat is Reiki 2?

Wil je een Reiki behandeling op afstand leren geven? Wil je leren hoe je Reiki naar een situatie stuurt?
Wil je je huidige behandelingen versterken, zodat je in minder tijd hetzelfde effect kan creëren? Dan is Reiki 2 wat voor jou.
De tweede graad Reiki heet Oku Den en dit betekent ‘het diepere weten’ of ‘de innerlijke tempel’. In deze tweede graad ga je de diepte in met Reiki en breid je je kennis verder uit.

Reiki 1

Naomi van Ree - Kachamba

De cursus

De eerste dag van de cursus staat in het teken van de basis van Reiki. Je ervaart welke sensaties je kan voelen, zoals bijvoorbeeld warmte, tintelingen of zelfs bepaalde emoties. Ook leer je de verschillende handopleggingen die je gebruikt bij een Reiki behandeling.

Tijdens de Reiki 1 cursus leer je de Reiki beginselen kennen:
- Maak je vandaag geen zorgen
- Roep vandaag geen woede of boosheid op
- Eer je vader en moeder, leermeesters en ouderen
- Leef oprecht
- Toon dankbaarheid aan elk levend wezen

Ter voorbereiding op de cursus ontvang je ca. een week van tevoren toegang tot een online leeromgeving waarin audio & video lessen te vinden zijn. Je bent hier ongeveer een uur mee bezig.

Naomi van Ree - Kachamba

Reiki EHBO

Gedurende de tweede dag is er tijd voor verdieping en leer je een verkorte behandeling: een Reiki ‘EHBO’, waarmee je op een snelle manier de helende kracht van Reiki leert in te zetten.

Tijdens beide dagen wordt er veel geoefend, op jezelf en op elkaar en er wordt continu gereflecteerd waarbij je stilstaat bij de verschillende sensaties die je voelt.

In deze Reiki 1 cursus worden er vier initiaties door de Reiki Master uitgevoerd waarbij je energie kanalen worden geopend zodat de Reiki optimaal kan stromen.

Aan het einde van Reiki 1…..

○ kun je jezelf een Reiki-behandeling geven

○ kun je anderen op 2 manieren een Reiki-behandeling geven

○ kun je je energie behouden, ook als je andere mensen behandelt

○ ben je goed beschermd om geen klachten over te nemen van anderen

○ kun je Reiki zowel praktisch als theoretisch integreren in je werk

FAQ's Reiki 1

De Reiki 1 cursus duurt twee (opeenvolgende) dagen van 10:00 tot 17:00 uur.

Dag 1
Reiki behandeling geven en zelfbehandeling, initiatie 1 en 2

Dag 2
Verkorte vorm van Reiki behandeling, geschiedenis en gedachten Reiki, initiatie 3 en 4

Online lessen
Bij deze cursus hoort een online leeromgeving. Je krijgt ca. een week voor de cursus toegang en kunt ook na de cursus de lessen blijven kijken.

Het is belangrijk dat je de lessen hebt gezien voordat je in de cursus komt.

Omdat persoonlijke begeleiding een belangrijk aspect is, zitten er in de cursus maximaal 8 personen.

Je oefent intensief met elkaar met handoplegging en focus.

Het is belangrijk dat je de avonden van de Reiki cursus een rustig programma hebt zodat je alle informatie goed kan verwerken en je de helende werking optimaal kan benutten.

Locatie: Wordt nader bekend gemaakt.

Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.

Certificaat: Ja.

Er zijn momenteel geen nieuwe data gepland. Wil je graag deelnemen aan een Reiki 1 cursus, schrijf je dan in voor de wachtlijst zodat ik je op de hoogte kan houden.

Wanneer je de cursus Reiki 1 hebt afgerond, kun je de cursus Reiki 2 volgen.

Als je de Reiki 2 cursus hebt afgerond en je nog verder wilt ontwikkelen, dan kun je deelnemen aan de opleiding tot Reiki Practitioner. Deze cursus geef ik (nog) niet zelf, ik verwijs je door naar mijn eigen reiki-master.

Ook kinderen kunnen Reiki leren! Zij kunnen de speciale Reiki Kids cursus volgen

"Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en ook op afstand doorgegeven kan worden."

Reiki 2

Reiki cursus Naomi van Ree

De cursus

Bij Reiki 1 heb je de Reiki beginselen leren kennen. Het kan zijn dat niet elk van de beginselen iedere dag even gemakkelijk te leven zijn.

Misschien zijn er nog onverwerkte situaties uit het verleden, die dat verhinderen of ervaar je dat de uitdagingen van het moment zodanig chaos creëren, dat je niet meer helder je pad voor je kunt zien, het pad van je hart.

Bij Reiki 2 krijg je alle tools om het ook echt te leven.

Reiki cursus Naomi van Ree

Reiki symbolen

Je maakt kennis met de Reiki symbolen. De Reiki symbolen en de manier waarop je er mee leert werken stellen je in staat om de situaties die dat nodig hebben liefdevol, effectief en eenvoudig te transformeren.

Door dit te doen, leer je dat je geen slachtoffer hoeft te zijn van welke situatie dan ook. Je leert hoe je de les uit elke situatie kunt leren en daarmee dring je door tot de essentie van je eigen bestaan.

Gedurende beide dagen oefen je veel op jezelf en op elkaar. Je leert dat alle technieken een ander aspect van je leven schoonmaken en dat de mogelijkheden om Reiki in te zetten onbegrensd zijn.

Aan het einde van deze cursus Reiki 2….

○ ken je de kracht en de werking van de Reiki symbolen

○ kun je een Reiki behandeling op afstand geven

○ kun je je eigen obstakels eenvoudig en effectief transformeren

○ is je Reiki kracht toegenomen

○ zijn de mogelijkheden om met Reiki te werken onbegrensd

FAQ's Reiki 2

Je kan aan deze cursus deelnemen nadat er minstens 90 dagen verstreken zijn na de 1e graad die je hebt behaald tijdens de cursus Reiki 1. Bovendien dien je in de tussenliggende tijd regelmatig te hebben geoefend met de zelfbehandelingen. Ben je ergens anders ingewijd? Neem dan contact met mij op via de mail.

De Reiki 2 cursus duurt twee (opeenvolgende) dagen van 10:00 tot 16:00 uur.

Dag 01
Overdracht symbolen en het leren werken hiermee.

Dag 02
Initiatie en verdiepende Reiki technieken op afstand.

Online lessen
Bij deze cursus hoort een online leeromgeving. Op dag 2 van de cursus krijg je toegang tot aanvullende content en ook na de cursus kun je de lessen bekijken.

Omdat persoonlijke begeleiding een belangrijk aspect is, zitten er in de cursus maximaal 6 personen.

Het is belangrijk om de avonden van de Reiki-cursus een rustig programma te hebben om de informatie goed te kunnen verwerken en de helende werking optimaal te kunnen benutten.

Locatie: Wordt nader bekend gemaakt.

Kleding: Gemakkelijke kleding (geen riemen/spijkerbroeken) en warme sokken.

Certificaat: Ja.

De Reiki docente

Naomi van Ree is in 2020 ingewijd tot traditioneel Reiki Master (Usui Shiki Ryoho). Ze is een allround healer met ervaring in Reiki, emotioneel lichaamswerk en spirituele coaching.

Vanuit haar kennis van de Oosterse Geneeswijzen en Reiki heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld in het begeleiden van mensen en dit draagt ze op een zeer praktische manier over in haar manier van lesgeven.

Reiki docente Naomi van Ree - Kachamba

Aankomende events

No event found!
Load More