Over Naomi van Ree

Volgens mijn horoscoop ben ik een Schorpioen (zon), Boogschutter (maan) en Steenbok (ascendant) & een 5/1 Manifesting Generator in Human Design. En zoveel als dat zegt over mijn gedragingen, uitingen en talenten, omdat ik mij hier vaak erg in kan vinden, zo weinig zegt dit over mijn multidimensionale zijn, die constant in beweging en aan verandering onderhevig is.

Ik ben geboren in Nederland in een atheïstisch gezin. Het gebrek aan geloof en zingeving heeft mij als kind altijd verbaasd, het voelde alsof er een deel van ons bestaan ‘uit’ stond.

 Al mijn hele leven voel en zie ik (overleden) mensen en dieren (wolven, vogels) om mij heen. Als klein meisje wist ik al dat wanneer ik iets of iemand met aandacht en intentie aanraak, mijn handen opwarmen en alles begint te stromen: energie, emotie, leven, informatie, de elementen. Mijn oma (medium en rooms-katholiek) leerde mij al jong om haar abstracte schilderkunst te vertalen. Ik kon door naar haar schilderijen te kijken precies vertellen wat ze had gedroomd.  Mijn andere oma was ook medium, haar ken ik alleen uit de Spirit-world omdat zij overleed toen mijn moeder pas 12 jaar oud was.

 

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door de ‘waarheid’ en verhalen. Omdat er geen school of studies waren voor waar ik goed in was, ging ik eerst Journalistiek studeren. Omdat ik de waarheid wilde weten en ’echte’ verhalen wilde vertellen. Al snel kwam ik erachter dat de waarheid voor iedereen iets persoonlijks is en ik waarachtigheid nauwelijks vond binnen de journalistiek, dus begon mijn training buiten de gebaande paden. Op mijn 22e begon mijn werk met het plant-medicijn Ayahuasca en daarna ging ik in de leer bij mijn Reiki Master Toña Wong Chung. Ik leerde over Reiki, het werken met de elementen, zonder plant-medicijnen en met niks anders dan mijzelf. Op mijn 25e opende ik mijn praktijk voor 1:1 healing & therapie. Niet veel later begon ik met het geven van Reiki cursussen, vanaf het begin af aan zitten mijn cursussen en praktijk vol.

Mijn vader zegt altijd dat ik “eerder kon zingen dan praten”. Hoewel ik nooit zangles heb gehad, was ik altijd het meisje op school en thuis dat zong tijdens vieringen en opvoeringen. Wanneer je bij mij komt en samen met mij werkt – op wat voor manier dan ook – dan channel ik helende klanken speciaal afgestemd op jou. Dit kan een inwijdingsmantra zijn die ik heb geleerd op mijn pad, maar vaak is het light language komend uit een andere dimensie bedoelt om jou te ondersteunen in je genezing of activatie. Door dit werk een aantal jaar te doen, heb ik geleerd dat mijn zang – en het energiewerk wat daarmee gepaard gaat – vloeken kan verbreken, je naar vorige levens kan brengen en diepe traumatische wonden kan helen of je zelfs kan initiëren in een toekomstige versie van jezelf. 

Hoewel ik dankbaar ben voor mijn verleden, voor alle kansen en geluk dat ik heb gekregen, en hoe dit mij vormt, laat ik mij er niet door definiëren. Na al het werk om mezelf te vinden, realiseer ik mij dat ik wil stoppen met mezelf in hokjes plaatsen om mij mee te identificeren. Het heeft veel tijd gekost om het meest eenvoudige te omarmen en te belichamen: dat ik liefde ben.

Ik heb diep respect voor de religies, tradities en overtuigingen van mensen. Vanwege de manier waarop ik ben opgevoed, later ben getraind, en de schade die ik polarisatie zag veroorzaken, houd ik mijn werk zo niet-dogmatisch mogelijk. Een van de andere redenen waarom ik mijn werk niet-dogmatisch houd, is omdat ik als jonge healer zo rechtschapen en veroordelend was. Ik dacht dat er een genezing was waar je bij kon komen. Ik begreep nog niet dat het genezingsproces een nooit eindigende reis is. Ik dacht dat iedereen Reiki zou moeten doen en ayahuasca zou moeten drinken, ik dacht dat meditatie, yoga, kruiden, de meest gebroken ziel, mind en lichaam kon genezen. Ik dacht dat het mijn verantwoordelijkheid was om mensen te genezen. Ik begreep de waarheid niet: dat mensen alleen genezen wanneer ze er klaar voor zijn. Dat wat mij geneest, misschien niet voor iedereen werkt. Ja, ik kan heel duidelijk zien wat nog niet genezen is bij mensen, maar ik respecteer een ieders proces hierin. 

Naomi van Ree - Kachamba

De afgelopen jaren – en geboorte mogen geven aan mijn dochter Kaya –  hebben mij een welkome verdraagzaamheid en nederigheid gebracht. Ik bid om nederiger te worden terwijl ik blijf groeien. Ik bracht te veel van mijn leven door met anderen vertellen wat ze moesten doen en hoe ze moesten leven. Nu geef ik de voorkeur aan om het goede voorbeeld te geven. De dingen waar ik voor sta, doe ik bijvoorbeeld graag achter de schermen zonder dat iemand toekijkt. Om die reden ben ik ook gestopt met het maken van OP ZOEK Podcast en ‘over-sharing’ op Instagram. Wie ben ik als er niemand kijkt? En vooral: wat doe ik dan (niet)?

Omdat ik altijd veel over mensen zie en weet als ik ze ontmoet. De aura, de kleuren, krachtdieren en vormen om mensen heen, maar zo voel ik ook de emoties en iemands energie. Ik kies ervoor om me te concentreren op het goede dat ik in mensen zie. Ik kies begrip boven oordeel. Als je voor een healing komt, dan wil ik dat je het gevoel hebt dat je met een oude vriendin praat, die het licht dat ik in jou zie naar jou terugkaatst. Ik ben niet bang om je aan te spreken op verouderde gewoonten en manieren waarop je voor angst kiest, maar het is altijd met respect voor jou en je proces, met de bedoeling om je in staat te stellen je eigen licht te zien. Het spijt mij als ik iemand hier in mijn jaren als jonge healer niet het volste recht in heb aangedaan. 

Voor mij is de ware meester, genezer en leraar de kracht van liefde en dit is wat mijn werk voor mij betekent. Het medicijn waar ik het over heb is liefde. Ik probeer dicht bij die wijsheid te blijven en het van mij uit te laten stralen, in wat ik ook doe. Ik weet dat ik op deze manier nog veel mag groeien. Ik ben klaar en bereid om te leren. Ik hoop dat je, je welkom, gezien, geliefd en geïnspireerd voelt als we met elkaar in contact komen. Ik ben hier niet om je te repareren, want je bent niet gebroken. Ik geloof dat je al weet waar je heen moet en wat je moet doen, ik kan niet voor je beslissen. Ik kan je alleen maar helpen om je geduld, aanwezigheid en doorzettingsvermogen aan te moedigen terwijl je de weg naar huis bij jezelf vindt. Ik denk dat we allemaal van nature spiritueel zijn op onze eigen unieke manier en dat we misschien op zoek zijn naar de liefde die ons allemaal verbindt en altijd aanwezig is in ieder van ons.
Naomi van Ree - Kachamba

Ik geloof dat het teken van een echt spiritueel persoon vriendelijkheid is. Ik zeg dit omdat ik in mijn vroege jaren op dit pad opkeek naar sjamanen, genezers en leraren, maar toen ik beter keek, soms bedroefd was door hoe ze de mensen die het dichtst bij hen stonden behandelden. Ik ben optimistisch – ik heb het gevoel dat we allemaal genezers zijn: we kunnen de oude wonden helen die in het collectieve bewustzijn worden gedragen en die ons verzwakt en verdeeld houden. Mijn werk staat open voor iedereen die klaar is om hun eigen genezer te zijn en anderen nederig te inspireren hetzelfde te doen. Ik erken mijn voorrecht om in Nederland en wit geboren te zijn en wat sommigen aantrekkelijk zouden noemen. Ik ben trots op het feit dat ik succes heb in mijn werk, naast wat freelance werk als filmmaker tijdens mijn studie, is dit mijn enige echte carrière geweest. Ik heb het in 7 jaar langzaam en geduldig opgebouwd – en nog steeds heb ik het gevoel dat ik nog maar net begin.

 

Ondanks mijn tijd als co-host in een podcast, waarin in veel deelde, houd ik mijn persoonlijke leven nu graag wat persoonlijker. Maar, ik zal je wat kleine dingen vertellen. Op dit moment woon ik samen met mijn dochter Kaya in Scheveningen, naast een bos, duingebied & de zee. Maar, op een dag droom ik ervan om een stuk grond te delen met de mensen waar ik het meest van houd. Een stuk grond in de wilde natuur, waar ik dagelijks kan praten met moeder aarde, terwijl ik haar zand tussen mijn tenen voel. Het liefst met een mellow surfspot om de hoek, zodat ik met mijn longboard kan blijven dansen op het water. Ik hou van de meeste muziek die een helende vibratie heeft, of de energie nu opzettelijk is of niet. Ik hou van kunst, schoonheid en cultuur, maar ik voel me het beste in een schone, kleurrijke thuisomgeving. Ik kijk al 10 jaar geen tv meer, op dit moment lees ik over de evolutie van de mens via de boeken van de Aardkinderen-serie en over de Yule Nachten. Als ik niet aan het werk ben, breng ik graag tijd door met mijzelf en in de natuur. Ook ben ik graag met vrienden en familie omgeven door voedzaam eten. Ik ben erg dankbaar voor de voeding en de begeleiding om hier op en van moeder aarde te leren.